Best wel blij

Gepubliceerd op Auteur HansEen reactie plaatsen

Ik ben wel blij met de uitslag van de verkiezingen. Na mijn teleurstelling dat er, eerst in de partijprogramma’s en vervolgens in de verkiezingscampagne zó weinig aandacht was voor de punten die mij het meest aan het hart gaan (zie: http://www.mabelis.nl/hansblog/index.php/2017/01/28/kies-wijzer/) is de uitslag tóch nog wel een meevaller.

Immers, de twee partijen die in hun programma én in de publieke debatten veruit het meest blijk gaven van zorg over het milieu hebben beide zeer fórse winst geboekt: Groenlinks steeg van 4 naar 14 zetels (!) en de Partij voor de Dieren van 2 naar 5. Komt nog bij dat álle politieke commentatoren al tevoren hadden vastgesteld dat regeringsdeelname er voor deze partijen wel nauwelijks in zit. Daar maak ik uit op dat een groeiend aantal mensen met zo’n ‘oppositie-stem’ wil duidelijk maken dat het milieu voor hen écht belangrijk is.

Tijdens de verkiezingscampagne vond ik een van de weinige verheugende trends dat het ouderwetse ‘polderen’ zo vaak expliciet, en ook door bijna alle partijen, werd verdedigd. Ik heb dan ook goede hoop dat de ‘groene oppositie’ in de komende kabinetsperiode wezenlijk gewicht in de schaal kan leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *